lauantai 27. elokuuta 2016

☆ Kerrosherkku ☆

Nice cream on yksi lemppareistani ja se usein näkyykin aamupaloissani, oikeastaan ihan siitäkin syystä, että sitä on helppo muokata eri makuiseksi. Nice cream on ollut pinnalla jo aika pitkään, ja se onkin monelle tuttu. Nice cream on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan pakastettua banaania, jonka koostumus muistuttaa jäätelöä.

Ja näin se tehdään;

✘ Kuori ja viipaloi banaani. Mitä kypsempi, sitä makeampi maku. 

✘ Pakasta ainakin kaksi tuntia.

✘ Soseuta banaani blenderissä tai sauvasekoittimella. 

✘ Nice cream on hyvää sellaisenaan, mutta halutessasi voit laittaa joukkoon jotain makua tuomaan, esim. marjoja tai hedelmiä.



Tässä annoksessa on chia-vanukas alhaalla ja päällä herkullinen vadelma nice cream.


Chia-vanukas

✘ 1,5dl mantelijuomaa

✘ n. 2rkl chia siemeniä

Sekoita ainekset lasissa tai kulhossa, ja laita se jääkaappiin. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen olisi hyvä käydä sekoittamassa sitä, jotta vanukkaasta tulee tasaista eikä synny ikäviä paakkuja. Itse käyn usein sekottamassa vielä toisen kerran, jotta koostumus on varmasti tasaista. Jos teet chia-vanukkaan aamupalaksi, kannattaa tehdä se jo valmiiksi illalla, vanukas tarvitsee vähintään pari tuntia tekeytymistä, jotta koostumus olisi vanukasmainen. 

Vadelma nice cream

✘ 1 banaani

✘ n. 0,5dl vadelmia

(✘ 1-2 teelusikkaa vettä)

Pilko ja pakasta banaanit. Parin tunnin (tai enemmän) pakastuksen jälkeen laita banaanin palat blenderiin ja soseuta kunnes koostumus on paksua, mutta sileää. Lisää vettä tarvittaessa, riippuen minkälaisen koostumuksen haluat. Itse halusin tähän annokseen suhteellisen löysähköä nice creamia, jotta pursottaminen olisi helppoa, joten lisäsin hitaasti ja koko ajan sekoittaen kaksi teelusikallista vettä joukkoon. Viimeisenä heitin mukaan vadelmat väriä ja makua tuomaan. Tähänkin voit laittaa steviaa tai muuta makeuttajaa, mutta itse pidän vadelman ja banaanin mausta sellaisenaan, niin jätin ylimääräisen makeutuksen pois. 


Helppo tehdä, vaikka valmistus vaatiikin suhteellisen pitkän ajan =) 

Kivaa lauantaita! -  Laura 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti