tiistai 2. toukokuuta 2017

Kun kaipaa jotain kevyttä välipalaa kaiken sen vappumässäilyn jälkeen, on oiva tilaisuus käyttää ns. jämät jääkaapista-menetelmää. Ensin olin ajatellut tekeväni puolukkaisen smoothiekulhon, mutta koska puolukoita ei ollut niin oli pakko soveltaa. Pakastimesta löysin yhden pienen kypsennetyn, kuoritun ja paloitellun punajuuren ja vadelmia. Olen käyttänyt punajuurta ennenkin smoothien joukossa, mutta tätä syödessä taas tajusin, että ihan liian vähän tulee käytettyä sellaisia aineksia, joita ei ehkä ihan ensimmäisenä tule mieleen laittaa smoothien joukkoon. 


Tätä smoothieta maistelin ensin todella varovasti, koska punajuuresta puskee helposti mullan maku läpi, ja jos yhdistelmä ei sovi niin multa maistuu kaikista eniten. Tämä oli kuitenkin raikas, kirpsakka ja samalla makea, kaikinpuolin onnistunut välipala siis. Ja ihanan värinen!!


Tänään käytiin mieheni kanssa yhdessä juoksu/hölkkätreenillä ja taas ensimmäisten muutaman minuutin jälkeen tajusin, miksi me EI käydä yhdessä juoksemassa ;D Mieheni on aivan super kilpailuhenkinen, toisin kun minä, ja tietysti hänen on mentävä muutama askel minua edellä ja oltava nopeampi, ja sekös minua ottaa pannuun. Noo, kannatti kokeilla! Ehkä vuoden päästä uudestaan ;) Nyt kuitenkin se resepti!

Vadelma-punajuuri- smoothiekulho

2,5 dl Oatly jogurttia (tai maustamatonta jogurttia)
1,5 dl pakastettuja vadelmia
2rkl toco-jauhetta
1 pieni kypsennetty, kuorittu, paloiteltu ja pakastettu punajuuri

Kaikki blenderiin ja kovalla teholla sekaisin :) Sitten nopsaan kulhoon, mieluisat topppingit päälle ja nauttimaan!

Yritän tässä pienin askelin karsia turhia sokereita ja ylimääräisten makeutusaineiden käyttöä, ja tähän en onneksi niitä laittanut, sillä ainesten oikeat maut pääsi hyvin esiin.

Tänään oli ihan superlämmin ja ihana päivä, näitä lisää!
-Laura



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti