perjantai 14. lokakuuta 2016

Roosa nauha 2016

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämpänä pidän tällaisia kampanjoita ja niihin osallistumista. Syöpä ei katso aikaa eikä paikkaa, se voi iskeä kenelle vain, iästä riippumatta. Olen luottavaisin mielin Suomen lääketieteeseen ja kehittyneisiin hoitomenetelmiin, silti vielä nykypäivänä liian moni menehtyy tähän kamalaan tautiin.

Olen seurannut syöpätaistelua ihan viereltä, kun äitini sairastui sappirakonsyöpään ja myöhemmin haimasyöpään. Ensimmäisen kerran hän sairastui ollessani 14-vuotias. Taistelua kesti seitsemän vuotta, ja päivää ennen kun täytin 21-vuotta äitini menehtyi. Omien lasten myötä syövän raadollisuus heräsi itsellenikin. Miltä tuntuu kun tietää, että ei välttämättä ole jakamassa lasten elämää seuraavia vuosikymmeniä?



Rintasyöpä on ollut jo pitkään suomalaisnaisten yleisin syöpä. Siihen sairastuu vuosittain noin 5 000 naista. Lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu
jossain vaiheessa elämäänsä rintasyöpään. 
(Lähde syopasaatio.fi)

Kaikki se, mitä näin äitini kokevan syövän kanssa taistellessa, saa vieläkin kylmät väreet pintaan. Jos voin mitenkään olla mukana tukemassa syöpätutkimuksia ja kaikkea sitä muuta, mitä hyvää Syöpäsäätiä tekee, teen sen mielelläni. 

Roosa nauha-päivän kunniaksi tein vadelmasmoothien, jossa karpalo-puolukka jauheella tehty Roosa nauha. 


Vadelmasmoothie


✘ 1 dl pakastettuja vadelmia

✘ 1 pakastettu banaani

✘ 1 dl maitorahkaa

✘ 2tl hunajaa

✘0,5dl - 1 dl vettä/kauramaitoa/mantelimaitoa tms

Sekoita kaikki ainekset blenderissä kunnes koostumus on tasaista.


Supporting the fighters,
 admiring the survivors,
 honoring the taken 
and never ever giving up hope

-Laura



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti