maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kylläpä viikko on mennyt taas lujaa vauhtia, kevät, aurinko ja kivistä putsatut kadut vetävät puoleensa ja koneella kökkiminen on kyllä jäänyt todella vähälle. Työpäivän jälkeen pyrin lähtemään nopeasti lenkille tankkaamaan viimeisetkin auringonsäteet. Uskomatonta mitä valo tekee mielialalle, aamuisin on paljon pirteämpi ja illallakin vain hämmästelee valoisuuden määrää. 





En tiedä onko syy taas skarpanneissa elämäntavoissa vai keväässä, mutta olo on todella energinen ja motivaatiota tekemiselle ja liikkumiselle löytyy huimasti, verrattuna muutaman viikon takaiseen eloon. Hyvän olon projekti etenee hyvin, ja vaikka aluksi ajattelin, että en käy ollenkaan vaa'alla niin pakkohan siinä on ollut pari kertaa silkasta uteliaisuudesta käydä. Tällä hetkellä kiloja on lähtenyt neljä, ja pienin askelin alkaa taas pää kääntymään positiiviseen suuntaan ja muistaa minkä takia alun alkaen muutti elämäntapansa. On uskomatonta miten nopeasti turtuu huonoon oloon ja se muuttuu normaaliksi olotilaksi, vasta kun on pari viikkoa taas raiteilla tajuaa kuinka huono olo, sekä henkisesti, että fyysisesti onkaan ollut.


Viikonloppu vietettiin koko perheen kanssa Naantalin kylpylässä. Tämä oli samalla minun ensimmäinen kokonaan vapaa viikonloppu tämän vuoden puolella. En enää edes tajunnut kuinka autopilotilla olin viime aikoina mennyt, ennen kuin lauantaiaamuna heräsin pienessä paniikissa ja pelkäsin että olen myöhässä töistä. Mikä autuus tajuta, että ei hätää, nyt saa ja pitää rentoutua!
Ja kyllä rentouduttiin, hyvää ruokaa, seuraa ja pulikointia. Lämmin poreamme oli ehdoton lemppari, ja sinne olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa.


Ettei höpinät kuitenkaan ole pelkkää hypetystä ajattelin vielä kertoa minulle ihan uudesta tuttavuudesta, chia butterista. Sain ihanan tuotepaketin erilaisia herkkuja testaukseen ja tämä herkku oli siellä mukana. Kyse on siis maapähkinävoista, jossa on chian siemeniä mukana. H e r k u l l i s t a. Suositellaan käytettäväski dippinä, tai leivän päällä (riisikakun päällä, suosittelen lämpimästi) mutta itse heitin tätä ihan vähän kaurapuuron joukkoon. Toimii! Puurosta tulee helposti jäykkää, mutta tarpeeksi kun lisää nestettä niin koostumus kyllä parantuu helpommin syötäväksi.







Chia Butter - kaurapuuro

2,5 dl vettä
1 dl (gluteeniton) kaurahiutale
1tl suolaa
1rkl chia butter

Laita kattilaan vesi ja kaurahiutaleet.Lisää suola. Anna kiehahtaa ja lisää chia butter. Anna kiehua pieni hetki jonka jälkeen hauduta 4-5min.

Nauti mehukeiton, marjojen tai vaikka mangososeen kera :)

Aurinkoista päivää! 

 Laura



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti