sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Olen täysin hurahtanut tähän vadelma-chiahilloon, sitä on helppo lisätä lämpimän puuron päälle, tai nauttia smoothien tai vaikka chiavanukkaan kanssa. Tämä hillo on äärimmäisen helppo ja nopea tehdä, ja se säilyy jääkaapissa noin viikon. Meillä tästä tykkää lapsetkin, niin pieni purkki ei viikkoa kestä :) 


Vadelma-chiahillo

6dl vadelmia (itse käytän pakastettuja)
1/4- 1/2 dl sitruunamehua
2-3 tl vaahterasiirappia
4 rkl chian siemeniä

Laita vadelmat, siirappi ja sitruunamehu kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä. Sekoittele ja "hajoita" vadelmien rakennetta samalla kun seos lämpenee. Jatka sitä, kunnes seos on tasainen ja vadelmien rakenne lähes sosemainen.
Ota seos pois liedeltä, maista tässä vaiheessa ja lisää siirappia tarvittaessa. Lisää seos purkkiin ja lisää vielä chian siemenet. Sekoittele ensimmäisten minuuttien aikana, jotta chian siemenet eivät paakkuunnu. 


Anna hetken jäähtyä huoneenlämmössä, säilytä sen jälkeen jääkaapissa. 



 -Laura

2 kommenttia: