tiistai 21. helmikuuta 2017

Ajattelin kasata omia ajatuksiani siitä, miten saada henkinen hyvinvointi tasapainoon. Tai ainakin edes vähän tasapainoisemmaksi.

Joten tässäpä minun vinkkejä, jotka olen oman matkani varrella kokenut hyviksi ja joita olen itse pähkäillyt;

- Älä välitä muiden mielipiteistä, koska ne eivät vaikuta elämääsi m i l l ä ä n tavalla, jos et anna vaikuttaa. Ja miksi antaisit? Sinun elämä, sinun ajatukset ja päätökset. Ei kenenkään muun, sinun. On turha antaa jonkun toisen mielipiteen vaikuttaa päätöksien tekoon ja koska silloin joku asia, jota olisi kovasti halunnut kokeilla, jää kokeilematta. 

-Kokeile rohkeasti uusia asioita, ja nauti tekemisestä. Jos et kokeile, et voi tietää, ja kokeilemalla uusia asioita voi löytyäkin jotain mistä ihan oikeasti tykkää!

-Ole armollinen itsellesi. Tämä on minusta kaikkein tärkein, olen usein vaatinut itseltäni ylisuorittamista, ja todennut että se ei toimi. Laita asiat tärkeysjärjestykseen, ja tee asioita sen mukaan. Kaikkea ei tarvitse tehdä sillä sekunilla ja asioita voi hoitaa monella tapaa. Mitään maailmanloppua ei tule, jos astiat laitetaan tiskikoneeseen vasta aamulla, eikä enää illalla kun tekisi mieli mennä jo nukkumaan. 

-Hyväksy itsesi sellaisena kun olet. Olet uniikki, tässä universumissa ei ole ketään kaltaistasi, ja se on aika hienoa. Olet kaunis, kanna itsesi ylpeydellä. 

-Tee asioita joista nautit. Jos elämästä ei koskaan nauti, on jokapäiväinen elämä ja arki todella raskasta puurtamista. Elämästä kuuluu nauttia!

-Päästä irti pakoista. Jos jotain asiaa on p a k k o tehdä, niin voiko se olla silloin kivaa? En tarkoita tällä työntekoa tai verojen maksua vaan enemmän jotain harrastusta esimerkiksi. Jos tuntuu jo aamulla että voi piru, tänään on pakko mennä sauvakävelemään, niin onko se silloin mielekästä? Tietysti lähtö voi olla aina vaikeaa, ja sitten onkin ihan mukavaa kun lähti, mutta jos jokin asia on selkeästi epämiellyttävä ja siihen liittyy jollain tavalla pakko-sana, niin voisiko sen epämiellyttävän asian jotenkin korvata miellyttävällä asialla?

-Kehu itseäsi, koska jos itse et kehu niin kuka kehuu? Omat kehut ja aito ylpeys itsestä tuovat hyvänolontunteen takuuvarmasti. Toisin kun suomalaiseeen kulttuuriin usein kuuluu, niin ihmisten pitäisi olla aidosti onnellisia itsestään useammin. K E H U itseäsi, paljon ja kaikesta. Itsestään onnellinen on eri asia kun ylimielinen, saat olla onnellinen omissa nahoissasi. Omista saavutuksista saa (pitää) olla ylpeä.





Ulkona on ilma mitä mahtavin! Ajattelin uhmata liukkautta ja lähteä tankkaamaan aurinkoa itseeni kun kerrankin pääsin ajoissa töistä =) Vaikka onhan sitä jo työpäivän aikana ulkoiltu jo muutamakin tunti, mutta rauhallinen kävely koiran kanssa aurinkoisessa säässä on parasta <3

Aurinkoa sinunkin päivään! -Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti