torstai 27. heinäkuuta 2017

Blogin puolella on taas ollut hiljaisempaa, vaikka loman alkaessa ajattelinkin ryhdistäytyväni tässä(kin) asiassa. Olen ottanut tietoisesti tauon kaikesta, joka vaatii keskittymistä ja "työtä". Instagram on kuitenkin helpompi ja siellä on helppo kuvia julkaista ilman turhia turinoita (miten niin suomalainen?! :D). Ensi viikolla muuttuu kaikki meidän perheessä, kun minä lähden uudelle työmaalle ja lapset päiväkotiin. Olen huomannut, että loman lopun alkaessa häämöttää alkaa myös haikeus nostaa päätään. Reilu kolme vuotta ollut kotona, siitä kyllä 1,5vuotta töissä, mutta silti olen saanut pitää omat lapset kotona kanssani. Muutos tekee varmasti hyvää ja alkuvuosi on ollut kyllä niin hullunmyllä kun töitä on joutunut olosuhteiden pakosta tekemään 6-7päivää viikossa ja joustamaan omista tarpeista enemmän kuin tarpeeksi. Ehkä senkin takia olen lomalla halunnut lomailla kaikesta. 

Syksyllä aion kyllä ottaa reilusti ja itsekkäästi itselleni aikaa ja palautua rauhassa alkuvuoden temmellyksistä. Nyt kuitenkin innostuin ja oli pakko tulla jakamaan kanssanne tämä herkullinen resepti; vadelma nice cream & sitruunainen chia- vanukas, joka yllätti maullaan todella positiivisesti. Toivottavasti maistuu teillekin <3


Chia vanukas

1,5dl maustamatonta jogurttia
1tl sitruunamehua
1rkl toco jauhetta
steviaa oman maun mukaan
1/2 dl chia siemeniä

Sekoita kaikki ainekset keskenään erillisessä kipossa ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Sekoita muutaman kerran ensimmäisen puolen tunnin aikana, jotta vanukkaaseen ei synny ikäviä paakkuja.

Kun vanukas on tekeytynyt muutaman tunnin tai vaikka yön yli niin on aika tehdä nice cream. Nice creamiin tarvitset pilkottuja, kypsiä banaaneja, jotka ovat olleet pakastimessa vähintään neljä tuntia, mieluiten enemmänkin. 

Vadelma nice cream

2 pilkottua, kypsää ja jäädytettyä banaania
1dl jäisiä vadelmia
n. 1dl kylmää vettä

Sekoita kaikki ainekset tehokkaassa blenderissä. Jos blenderisi ei ole kovin tehokas, anna banaanien olla muutama minuutti huoneenlämmössä ennen blendaamista, vähennä myös veden määrää tässä tapauksessa. 

Kun nice cream on valmis, voit laittaa sen erilliseen kippoon ja hetkeksi pakkaseen jäätymään. Kun olet valmis kasaamaan annoksen, aloita chia vanukkaasta ja lado päälle ihanan kuohkea nice cream. Annoksen päälle laitoin mulperimarjoja ja vadelmia.


Ei kauaa tarvinnut kipossa viihtyä tämänkään herkun kun kaksi pientä koemaistajaani tuli hyväksymään reseptin <3


Ihanaa aurinkoista päivää kaikille! -Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti