sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Punajuurta smoothieen

Punajuuri on mainio raaka-aina, mutta monelle ei varmasti tule ensimmäisenä mieleen laittaa sitä smoothien joukkoon. Raaka-aineena punajuuri on todella monipuolinen ja sitä voi käyttää monissa ruoissa. Se vaatii smoothieen laittaessa vähän enemmän vaivaa, kuin vaikka mustikka, mutta yleensä maku on vaivan arvoinen! Punajuuressa on myös tietysti terveysvaikutuksia; se alentaa verenpainetta ja on mainio kivennäisaineiden ja vitamiinien lähde.

Evira suosittelee punajuuren käyttöä vain hyvin kypsennettynä, sillä raakana nautittuna se on aiheuttanut ruokamyrkytyksiä. Punajuuren voi kypsentää uunissa, keittämällä tai höyryttämällä. Itse keitin näitä punajuuria n. 40min. 

Tähän smoothieen laitoin kookosmaidon ja punajuuren lisäksi marjoja ja  hampunsiemeniä, jotka ovat mainio proteiininlähde.


Punajuuri-kookossmoothie
(1 annos)

✗ 1 keskikokoinen kypsennetty ja kuorittu punajuuri

✗ 1 jäinen banaani

✗ 2dl soijajogurttia/maustamatonta jogurttia

✗ 1dl kookosmaitoa

✗ 1dl mustikoita

✗ 1dl mansikoita

✗ 1rkl hampunsiemeniä 

Blenderiin ja sekasin! :)


Hyvää Isänpäivää kaikki isit! <3
-Laura








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti