lauantai 19. marraskuuta 2016

Sunnuntaiherkku caramel nice cream

 Jotain mikä sopii herkutteluun, mutta ei sisällä silti mahdottomia määriä sokeria tai lisäaineita? Helppo homma! Jäädytetty banaani ja siihen lisätyt luonnolliset makeutusta ja makua tuovat raaka-aineet luovat mielenkiintoisen makuelämyksen ja vie taatusti makeannälän. Eikä paljon häpeile sille tuhdille kermajäätelölle. Karamellisoidut pähkinät, toffeen makua jäljittelevät mulperimarjat ja pientä raikkautta tuovat marjat kruunaavat tämän annoksen.  Tämän annoksen ehdottomasti yksi parhaista puolista on, makunsa rinnalla se, että sitä voi syödä ihan hyvällä omallatunnolla. 




Väriä ja makua tuo makeuttamaton maapähkinävoi, vaniljatangon siemenet ja mantelimaito. Makeutta tuo taatelit.




Sain ihanan yhteistyön Kitchentime:n kanssa ja sain valita todella laajasta valikoimasta keittiötarvikkeita mitkä miellyttivät minua. Valinnan vaikeus meinasi iskeä! Valitsin kuitenkin tuotteita, joita on helppo käyttää sekä arjessa, että juhlassa. 

Ihanat Iittalan jälkiruokalusikat, nämä tulevat ehdottomasti jotenkin näkymään myös joulupöydässä.

Aivan mahtavan värinen keittiöpyyhe, rakkauteni keittiötekstiileihin näkyy usein myös kuvissani :)


Ja ihana bambu-tarjoitin, tulee varmasti monenlaiseen käyttöön meidän taloudessa.







Karamellisoidut pähkinät

1 dl sokeria
n. 1,5 rkl vettä
1-2dl pähkinöitä oman mielen mukaan

Lisää pannulle vesi ja sokeri, kuumenna seos ja anna tekeytyä kunnes kiehuvaa. Lisää pähkinät ja anna kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Laita pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla ja lisää varovasti annoksen päälle.


Nice cream
(2 annosta)

4 jäädytettyä banaania
1-2rkl maapähkinävoita
1 dl mantelimaitoa
Puolikkaan vaniljatangon siemenet
n. 50g pehmeitä taateleita

Laita banaanit kuorittuina ja paloiteltuna pakkaseen ja anna pakastua vähintään neljä tuntia, mutta mieluiten yön yli. 

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes koostumus on tasaista. Lisää nestettä blendausvaiheessa, jos koostumus tuntuu liian paksulta. Halutessasi voit laittaa vielä pieneksi hetkeksi pakkaseen ennen tarjoilua, jolloin koostumus muistuttaa enemmän jäätelöä. 


Käy ihmeessä kurkkaamassa tämä huippusivusto;

Ihanan rentoa sunnuntaita =) 
-Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti