perjantai 25. marraskuuta 2016

Raakasuklaata viikonloppuun

Viikko on ollut yhtä hullunmyllyä, illat täynnä ohjelmaa ja sitten kun vihdoin pääsee ysin aikaan istumaan ensimmäistä kertaa sohvalle niin johan on voimat loppu. Nyt onneksi mielekäs viikonloppu alkamassa, vaikka sekin tosin toimintaa täynnä :)

Kenellä aina viikonlopun alkaessa tekee herkkuja mieli? Minun ainakin! Tämä ihana raakasuklaan ohje on yksinkertainen, mutta maku sitäkin parempi. Omatekemässä on aina se jännä maku, ja yleensä vaiva on näkemisen arvoista. Niin myös tässä pähkinäisessä raakasuklaassa. 


Tekemiseen ei sinänsä mene kauaa aikaa, muuta kuin pakastamiseen. Se mitä haluat suklaan päälle laittaa on ihan oman maun mukaisesti vaihdettavissa, itse laitoin nyt pähkinöitä, mutta esim. siemenet tai marjatkin kävisi. 

Ihanaa kun saa vaan summanmutikassa leikellä paloja <3

Raakasuklaalevy

✗ 1,5 dl kookosöljyä

✗ 0,5dl hunajaa

✗ 1dl raakakaakaojauhetta

✗ ripaus suolaa 

✗ 0,5-1dl pähkinöitä

Murskaa pähkinät paloiksi. Mittaa kookosöljy kulhoon ja aseta kiehuvan vesikattilan päälle. Sulata nestemäiseksi, sekoita joukkoon hunaja. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Lisää ripaus sormisuolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi vaikka uunivuokaan ja kaada massa siihen. Ripottele pinnalle murskatut pähkinät. Laita pakastimeen ja anna pakastua ainakin 30min.







Hyvää viikonloppua! - Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti