maanantai 14. marraskuuta 2016

Uuden viikon alku

Maanantai-ilta ja hiljainen koti. Työt tehty ja lapset nukkumassa. Ehkä tänään voisi mennä ajoissa nukkumaan, jotta huomenna jaksaisi hyvin herätä aikaisin alkavaan työpäivään. Kello tulee kumminkin lähemmäs 23 ennen kuin edes pääsen sänkyyn saakka. Saati sitten vielä viimeiset uutiset tai sähköpostit siinä sängyssä ja sitten unta palloon, kello on helposti puolta yötä kun unta alkaa saamaan. Ja joka aamu istuessa sängyn laidalla lupaan ja vannon, illalla menen ajoissa nukkumaan. Kun on kotona töissä, ja lapset aina vieressä, tulee illoista ja niistä parista-kolmesta tunnista todella tärkeitä kun saa vaan olla, hiljaa istua eikä tarvitse jutella kenellekään. Mies tekee yleensä omia juttujaan ja minä saan nauttia omista ajatuksista. 




Miten sitä ihmisestä onkin tullut näin kotihiiri? Silti toisaalta, nuorempana en pitänyt yhtään isojen kaupunkien kovasta sykkeestä ja siitä ihmismassassa olemisesta, nyt vanhemmiten sitä on alkanut kaipaamaan. Ihanaa olisi mennä päiväksi Helsinkiin inspiroitumaan ja kiertelemään pieniä putiikkeja hakien innostusta ruokiin ja kuviin. Pitkä brunssi kahvilassa, kävelyt kaupungilla, pienten putiikkien kiertelyä, taas jossain ihanassa kahvilassa ja lisää pieniä ja miksei isompiakin kauppoja. Alkaa kuulostamaan ihan toteuttamisen arvoiselta jutulta :)

Tänään kuitenkin väsymyksen saattelemana nautiskelin aamupalaksi mango-passionhedelmä nice creamin, johon lisäsin riisiproteiinia. 




Riisiproteiinia en käytä kovin usein, mutta se on hellävaraisempi vatsalle ja vähemmän allergisoiva. Itselläni on paha atooppinen iho ja olen allerginen monille ruoka-aineille. Nyt talven mittaan seuraan vielä tarkemmin ruokavaliotani, kun kuiva ilma tekee osansa ihon kuntoon. Uutena asiana muutamassa viikossa on tullut pahat ihottumat yläselkään. Ja taas kurkistus ruokavalioon ja mahdollisimman puhdasta ravintoa kehoa ajatellen. 

Sekoitin riisiproteiinin ensin sheikkerissä mantelimaitoon ja lisäsin sitten normaalisti blenderiin jäisten hedelmien kanssa. Riisiproteiinin maku on jauhoinen, mutta se hukkui hyvin tuonne makeiden hedelmien joukkoon. 



Mango-passionhedelmä  Nice Cream riisiproteiinilla


• jäistä banaania
• n.  100 g jäistä mangoa
• 2 passionhedelmää
• 1,5 dl mantelimaitoa
• rkl maustamatonta riisiproteiinijauhetta

Sekoita ensin riisiproteiini mantelimaidon joukkoon sheikkerissä. Lisää seos blenderiin hedelmien kanssa ja sekoita kunnes koostumus on tasaista.

Enjoy! Ja aikaisin nukkumaan, eiks je? ;)
-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti