tiistai 13. syyskuuta 2016

Granola

Granola on rapeaa muromaista mysliä, jota on ihana laittaa smoothien tai puuron päälle rapeutta ja makua tuomaan. Granolaan tarvittavat aineet löytyvät useilta ihmisiltä jo valmiiksi kaapista ja sen takia se onkin helppo tehdä vaikka aamulla, lämmin granola kylmän smoothien päällä vaan on bueno! 

Granolaan ei välttämättä tarvitse laittaa esim. rusinoita tai pähkinöitä, mutta tähän satsiin halusin laittaa, vaihtelun vuoksi. Teen usein koko pellillisen kerralla, se riittää meidän perheellä vajaan viikon verran. 



Tähän satsiin tuli kaurahiutaleita, neljän viljan hiutaleita, pekaaninpähkinää, rusinoita ja pistaasipähkinöitä. Makua tuomaan mukaan kanelia ja kookosöljyä.




Granola

✘ 2dl kaurahiutaleita

✘ 2dl neljän viljan hiutaleita

✘ 0,5 - 1dl pähkinöitä

✘ rusinoita (oman maun mukaan)

✘ 2rkl kookosöljyä

✘ 1-2tl kanelia

✘ 2rkl vettä

✘ 1rkl vaahterasiirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kookosöljy, vaahterasiirappi ja vesi. Sekoita hyvin ja levitä tasaiseksi pellille. Paahda uunissa 175 asteessa 20-30 min. Kääntele seosta varovasti puolessa välissä paahtamisaikaa. 



Granolaa on kiva napsia sellaisenaan vaikka kahvin kanssa ja lapset syö sitä mielellään jogurtin kanssa. Ohjetta voit helposti muokata omaan makuun sopivaksi ja rohkeasti kokeilla erilaisia lisukkeita; pähkinöitä, taateleita, rusinoita yms. Pähkinöitä voit pilkkoa pieniksi tai jättää isompinakin "sattumina" joukkoon. Makuasioita. Parhaimmat jutut ruuanlaitossa on sellaiset joita voi ronskisti muokata ja joita voi oikeasti testailla; mikä toimii itselle ei välttämättä toimi muille. 

-Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti