maanantai 19. syyskuuta 2016

Vinkkejä smoothiekulhon tekemiseen

Smoothiekulhot on helppo tehdä, kunhan muistaa muutaman perusasian. Se miten kulho, eroaa normaalista smoothiesta on, että smoothiekulho on lusikoitavaa kun taas normaali smoothie on useimmiten juotavassa muodossa. Rakenne on siis paksumpi ja "syötävämpi". 

Smoothiekulhon pohjana on hyvä pitää joko banaania tai maustamatonta rahkaa/rahkajogurttia, se tekee rakenteesta paksumpaa. Jos haluat jäätelöä muistuttavan lopputuloksen, lisää marjat tai hedelmät jäisinä. Jos et käytä maitotuotteita voit lisätä myös soijajogurttia. 


 Smoothiekulhoja voi tehdä marjoista, hedelmistä, kasviksista tai näiden yhdistelmistä. Vihersmoothienkin saa helposti smoothiekulhoon kun laittaa joukkoon esim. avocadoa rakennetta tuomaan. 


Makeutta ei välttämättä tarvitse lisätä, mutta voit käyttää steviaa, hunajaa tai kookossokeria. Tai sitten voit lisätä kuivattuja hedelmiä makeutta tuomaan. Smoothiekulhoissa kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuja ja niiden yhdistelemistä, joku todella yllättävä makuyhduistelmä voi oikeasti toimia smoothiena. Granolat ja muut rapeudet suosittelen laittamaan "koristepuolelle" eli päälle, jotta niiden rapeus ja maku säilyy.  


Superfoodit on myös todella hyviä ainesosia smoothiekulhon joukkoon; esimerkiksi spirulinasta ja acaimarja jauheesta tulee hauskat värit, goji- ja mulperimarjoista kivat koristeet. Smoothiekulho on helppo tapa saada paljon erilaisia hyviä raaka-aineita yhteen kulholliseen. 


Nesteenä tykkään käyttää mantelijuomaa, mutta esimerkiksi vesi, kookosvesi, kookosmaito tai kaurajuoma käyvät hyvin. Aloita nesteen lisääminen hiljalleen,  rakenne muuttuu nopeasti juotavaksi jos laitat liikaa nestettä. 

Tässä smoothien päällä kvinoa popsit.


No mitä siihen pinnalle sitten? mitä vain periaatteessa, itse tykkään laittaa marjoja, erilaisia siemeniä, joskus vähän yrttejä, granolaa, pähkinöitä, kookoshiutaleita ja ydet ehdottomat suosikit ovat kvinoa popsit! Sommittele tai pistele kasana päälle =)

-Laura




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti