sunnuntai 11. syyskuuta 2016

★ Puuron tuunausta ★

Puuro on jo itsessään tosi hyvä aamupala, varsinkin jos haudutusaika on pitkä eikä puuro ole sementtimäistä tai liian liisterimäistä.
Puuroakin voi silti tuunata ja vaihdella makuja. Itse laitan lähes aina puuron joukkoon, joko kookosmannaa tai kookosöljyä. Kookosmanna toimii "voisilmänä" ja sulaa ihanasti kuuman puuron joukkoon.




Puuron päälle sopii hyvin lähes kaikki marjat, hedelmiä tai vaikka granolaa. Usein teen itse granolat, mutta myös kaupasta saa laadukasta tavaraa. Puuron joukkoon on hyvä laittaa jotain proteiinipitoista, esim. raejuustoa.

Kaurapuuron päällä mantelia, vadelmia, mansikoita ja mulperimarjoja.


Itse en käytä puurossa makeutusaineita, koska puuroon saa makua niin monella terveelliselläkin tavalla: lisäämällä marjoja, mehukeittoa, kookosmannaa, kookosöljyä, hedelmiä tai vaikka hedelmäsoseita. En syö oikeastaan koskaan pelkkää puuroa aamupalaksi, vaikka puuro pitää nälän suhteellisen hyvin, on siinä itsessään silti paljon hiilihydraatteja. Kylkiäiseksi syön aina jotain proteiinipitoista, joko raejuustoa puuron päällä (tai erikseen), munakasta tai keitettyjä munia. Yksi kikka on myös lisätä kananmunan valkuaiset puuron joukkoon keittämisvaiheessa, jolloin proteiini on jo puuron joukossa.

Joka tapauksessa puuro on helppo aamupala kiireisenä aamuna ja kun vatsan pitää pysyä kylläisenä pitkälle lounaaseen =)

Kivaa viikonalkua! 
-Laura









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti