keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulumieli on tullut tänä vuonna vähän niinkuin itsekseen ja helposti, ehkä syynä on lumi maassa, tai iän tuoma höpsähtäneisyys. Yleensä olemme koristelleet kuusen vasta paria päivää ennen aattoa, mutta yön pimeinä tunteina menin lupaamaan flunssaiselle itkuiselle esikoiselle, että jos itkun sijaan yritettäisiin nukkua niin voitaisiin päivällä koristella kuusi. Usein lapset eivät enää aamulla muista mitä ollaan yöllä puhuttu, varsinkin jos herää flunssaisena ja itkuisena, mutta kyllä nyt muistettiin. Ja mehän sitten koristeltiin! Toisaalta ihanaa, että kuusi on jo, koska joulu on niin nopeasti ohi. 

 En muista omasta lapsuudestani syystä tai toisesta oikeastaan mitään, ja se harmittaa minua todella paljon. Jos joitakin hetkiä tai perinteitä toivoisin, että omat lapset muistelisivat aikuisina, niin kuusen koristeleminen koko perheen kesken olisi ehdottomasti yksi niistä. 




Nyt vielä ennen kaikkea sitä jouluruuan mättäämistä aloitin pari päivää sitten täysin gluteenittoman ruokavalion kokeilun. Haluan testata miten se vaikuttaa ihooni, vai vaikuttaako mitenkään. Parin päivän kokeilun jälkeen voin todeta kaipaavani todella paljon ruisleipää, mutta selkeästi ihoni ei kutise niin paljoa. Uutena asiana nyt tänä syksynä on tullut se, että ihottuma on levinnyt yläselkään. Kaikki ketä on joskus kärsinyt ihottumasta ja sen tuomasta kutinasta pystyy vain kuvittelemaan miltä se näyttää kun kutina on ihan hel*etinmoinen etkä ylety millään! Siinäpähän hinkkaat seinää vasten tai epätoivoisesti hinkutat harjalla. Raapiahan ei saa tietenkään, mutta kun se kutina iskee niin ei sille vaan voi mitään! Ainakin jouluun asti mennään tällä, jos selkeitä muutoksia näkyy niin otan gluteenittoman ruokavalion käyttöön ehdottomasti. Heti joulun jälkeen :)

Yllättävän "normaalin" täysjyvä makaronin makuisia! 

Tänään kuitenkin nautin marjasmoothien aamupalaksi, jonka joukossa oli Berryfectin mustikkajauhetta, vaniljaa ja hieman hunajaa makeutta tuomassa. Yritin myös tehdä hienoja banaanikukkia, mutta toteutus hieman ontui.. 

Päällä tosiaan banaania, vadelmia, kookosta ja kvinoa popseja. Ja soijajogurtista tehtyjä sydämiä <3


Maistuvaa viikon jatkoa =) -Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti