lauantai 3. joulukuuta 2016

Riisikakkuja välipalaksi

Kotona työskentelyn ehdoton varjopuoli on viikon ruokalistan pähkäily. Lounaat ja päivälliset nyt vielä keksii, ja soveltaen menee, mutta lasten välipala on liian usein se perus-setti; leipä, jogurtti, maito, hedelmä. 

Halusin kokeilla viikonloppuna jotain ihan uutta, nimittäin tuunattuja riisikakkuja. Nämäkin menevät ehkä ainakin näinä versioina enemmän viikonloppuna syötäviin, kun arkivälipalaksi. Lapset innostuivat, ja saivat jo seuraavat tuunailla itse valitsemistaan aineksista. 



Riisikakut on oiva välipala muutenkin kuin näin tuunattuina, ja niiden päälle sopii kyllä lähes mikä vain. Riisikakkuja saa myös jo valmiiksi maustettuina, mutta näihin käytimme ihan maustamattomia. Riisikakuista saa tehtyä makeita taikka suolaisia syötäviä, ja maistuu, ainakin meidän perheelle! Pakko myöntää, että itselle on jäänyt lapsuudesta pienimuotoiset traumat näitä kakkuja kohtaan. En saanut syödä mitään viljoja, ja silloin 90-luvun alussa ei viljattomien tuotteiden kaarti ollut kovin kummoinen. Eli kun muut vetivät ihanaa tuoretta ruisleipää niin minä puputin kurkkuun juuttuvia riisikakkuja :D
Onneksi sekin tilanne on muuttunut huimasti parempaan suuntaan!




Näihin riisikakkuihin laitoin makeuttamatonta maapähkinävoita alle ja erilaisia yhdistelmiä päälle. Hedelmät upposi lapsille paremmin, ja se maku olikin todella hyvä! Ihanan pieniä purtavia, ja yllättävän täyttäviä!



Ihanan rauhallinen lauantai-ilta tulossa, perheen kanssa kotosalla ja saunan kautta sohvan nurkkaan. 
Ilma oli kyllä mitä mainioin, ainakin täällä etelä-suomessa!

Rentouttavaa iltaa! -Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti