perjantai 16. joulukuuta 2016

Kermainen cashewmaito

Kotitekoinen cashewmaito on ihan huippua! Se on helppoa tehdä ja sitä on helppoa maustaa oman mielen mukaan, joukkoon voi laittaa vaikka kanelia, vaniljaa, makeuttaa sitä tai juoda makeuttamattomana, siitä voi tehdä kaakaomaista tai sitä voi maustaa marjoilla. Cashewmaitoa voi käyttää sellaisenaan tai lisänä smoothieissa, ja vaikka keitoissa!

Ainoa mihin tämän tekemisessä menee aikaa on cashewpähkinöiden liottaminen, ja siihen kannattaa antaa aikaa muutamasta tunnista yön yli. 


Jo lionneet pähkinät =)

Cashewmaito

✘ n. 1, 5dl  liotettuja cashewpähkinöitä

✘ 5dl vettä

✘ oman maun mukaan hunajaa, kanelia, vaniljaa

Laita pähkinät (paahtamattomat ja suolattomat) astiaan veden kanssa ja anna liota rauhassa. Liotuksen jälkeen laita pähkinät tehosekoittimeen tuoreen veden kanssa (ja mausteiden) ja sekoita kunnes koostumus on tasaista. Siivilöi vielä maito siivilän tai harson läpi, jotta maidon koostumus olisi tasaista ja ylimääräiset palaset jäävät pois. Maito säilyy jääkaapissa ainakin sen kolme päivää =)



Mukavaa viikonloppua!

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti