tiistai 20. joulukuuta 2016

Paluu sunnuntain tunnelmiin. Ihanat sunnuntailöhvärit, viikon ainoasta vapaasta oli otettava kaikki irti! Sunnuntaihin jotenkin kuuluu pieni tylsistyminen, uuden viikon alku pyörii mielessä ja kaikki kotityöt mitä ei ole jaksanut lauantaina tehdä odottaa tekijäänsä. Sunnuntaina aamupala tehtiin pitkän kaavan mukaan ja naatiskeltiin esikoisen kanssa iiisot kupilliset smoothieta. Näissä  smoothieissa on mustikkaa, vadelmaa, pari jäistä banaania, mantelimaitoa, hunajaa ja omaani lisäsin vielä vaniljan makuista proteiinijauhetta.



Nämä olivat smoothien ja nice creamin välimuoto, pystyi helposti juomaan pillillä, mutta koostumus ihanan jäinen ja paksu.

Muutama asia jonka haluan jakaa "jäisen" smoothien tai nice creamin teosta; laitan aina valmiin annoksen vielä hetkeksi pakkaseen blendaamisen jälkeen. Kulhoon kauhomisen jälkeen seos muuttuu nopeasti vetiseksi ja koostumus muuttuu, pari minuuttia pakkasessa ja koostumus on oikeasti hyvä!

Lisäksi jos teet nice creamia, ja käytät jäisten banaanien kanssa tuoreita aineksia (ei siis jäisiä) koostumus menee helposti vetiseksi, silloinkin parin minuutin pakastaminen on hyvästä. 

Kun teet nice creamia, varaudu pieneen kikkailuun. Nice cream ei tule hyväksi, jos vain surruttaa täysillä. Pysähdy, muussaa alemmas, anna sekoittua, pysähdy, muussaa alemmas, anna sekoittua.. jne! Kun olet toistanut tämän muutaman kerran niin koostumus on kuohkea eikä paakkuja jää. 

Kun olet vasta ottanut jäiset banaanit pakkasesta niin anna niiden sulaa ihan pari minuuttia, tarvitset vähemmän nestettä. 

Banaanista tehdyn nice creamin hyvä kilpasisko on pelkästä mangosta tehty sorbettia muistuttava herkku. Se valmistetaan samalla periaatteella kun banaaneista tehty, mutta banaanien tilalla on jäiset mangopalat!

Kohta se joulu jo on! Itselläni on vielä pari päivää töitä ja perjantaina vedetään sellaisella tohinalla joulu päälle että huhu! 

Onko teillä jo jouluhommat tehty? :)

-Laura




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti